måndag 28 november 2011

Dålig start

Dagen började dåligt, för lite sömn gjorde att psyket inte riktigt höll.
"Byggherren" var och kollade på badrummet. Rörmokaren skulle komma under veckan. Nyckel överlämnades. Sen kom frågan "har ni beställt kakel än?". Mitt svar var att vi skulle åka och hämta hos en annan firma. Nyckeln lämnades tillbaka med kommentaren "Då är jag inte intresserad". Hakan trilla nog ner i golvet där en sväng. "byggherren" förklara att han inte tänkte göra jobb åt andra utan prioritera sina egna kunder.

Det blir ju lite tråkigt när man inte fått den informationen. Han vi träffade först sa att vi inte behövde ta kakel från dem. Men nu var man visst tvungen till det. Lite smått förvånade då vi bara bett om en offert på arbetskostnaden. Med darr på rösten och tårar i öga ringde jag till sambon som bara gick hem från jobbet för att vi skulle lösa detta. Hitta ny firma eller beställa kakel från den första? Det var frågan och vi hade dagen på oss.

Bestämde oss ganska snabbt för att ta firma vi redan hade kontakt med. Orka leta ny plattsättare igen och ringa runt utan att få någon träff. Åkte till butiken, valde kakel. Prata med "byggherren". No hard feelings. Men man känner sig ju lite "blåst". De var i alla fall trevlig och hjälpsamma. Tur hade vi också med massa kampanjepriser, det vi skulle ha mest av kostade "bara" 100 kr/kvm.

Min mor är en klippa hon också. Hon blev förbannad och tillslut orkade hon väl inte hålla sig utan ringde till "byggherren" och vad jag gissar ifrågasatta det hela lite lätt. Gott med en mor som har ryggen på en man lite skamsen blir man ju också.

I alla fall. I veckan kommer de och monterar ned ett element och sedan kommer de att köra på. =)

En positiv sak med dagens händelse är att vi bestämt hur vi ska måla vardagsrum, hur vi ska göra med sovrummet osv. Känns så himla gött!

1 kommentar:

  1. Usch, det är intye alls kul när saker krånglar och man måste ändra planer ofrivilligt, men du ska se att allt löser sig till det bästa :)

    SvaraRadera