lördag 14 april 2012

Förlikning

Orkade inte ägna en stund åt bloggen i natt jobbet. Tid fanns men inte lusten.

Jo, i fredags så möttes vi i lägenheten tillsammans med ombud och besiktningsmän. Efter dryga timmen så nåddes en förlikning. Prisavdrag på 10000 kr och de åtgärdar de fel som finns på avsyningsprotokollet förutom lodet. Kändes okej till en början. Men sen så tänker man efter.
10000 kr mindre. Hmm, det ska då täcka att vi själv måste byta ut kommod och spegelskåp då det är förstora. Vi måste också köpa oss en duschvägg för att spegelskåp och kommod inte skall bli skadade. Sen "tvingas" vi ändå leva med att väggen inte är lodrät. Dvs. det kommer fortfarande synas på kakelplattorna att väggen lutar 8 cm från topp till botten. Tyvärr är inte detta en byggfel som utgör en risk utan bara ett kostmetiskt fel.
Men 10000 kr känns just nu mer som en kränkning....

Min mormor har gett oss ett erbjudande. I fredags så sa vi mer eller mindre att vi acceptera detta. Erbjudandet innebär att vi får köpa hennes och morfars hus. Visst det är en del att göra med det är ett hus. Visst så småningom bör man göra iordning badrum men det kan vänta en stund.

Så inom en snar framtid så lär det komma ut en försäljningannons. Tack för det era jävla så kallade hantverkare! Hade ni bara lyft telefon och ringt och förklara saker och ting för oss hade vi aldrig hamnat i denna förbannat tråkiga situation. Vi hade kunnat fixat en lösning tidigare utan jurister! Jävla tattare!
Tänk va mycket skit en "proffsfirma" kan ställa till med.

En annan sak som gör att 10000 kr känns som en kränkning. Vi har suttit och betalt hyra och amorteringar sedan september utan att kunna bo i lägenheten då vi inte haft ett fungerande badrum. Tack för det era jävla tattare!


Ha en trevlig lördag kväll! (inte ni era jävla tattare!)

1 kommentar:

  1. Trevligt att hitta hit Linda. Och tack för krya-på-andet.

    Åh, vad ledsen jag blir för er skull. Jävla skitfirma det där. Vilken dret! Så som ni kämpat .. och får 10000.

    Vilken snäll mormor o morfar du har. Hoppas verkligen det går blir en bättre start med huset om ni bestämmer er för det. Vart ligger det?

    KRAM

    SvaraRadera